Skrb za zaposlene


Certifikat Porodično prikladna firma predstavlja društveno odgovorni princip upravljanja poslovanja. U Mikrografiji smo već u 2012. godini usvojili osnovni certifikat Porodično prikladna firma i isti u 2015. godini nadogradili još sa punim certifikatom. Svjesni smo da je harmonija privatnog i poslovnog života od izuzetnog značaja kod svakog uposlenika i da dodatno doprinosi ka uspješnijem radu uposlenika. Svi uposlenici važno doprinose ka uspjehu firme, zbog toga Mikrografija djeluje kao jedna velika porodica

***

Dana, 28.3.2012. godini smo rješenjem revizijskog vijeća o dodjeli osnovnog certifikata Porodično prikladna firma. Tokom postupka dobijanja certifikata smo na održanim radionicama, na kojima je aktivno sudjelovalo sedam uposlenika, shvatili da su vrijednosti Mikrografije i u prošlosti bile usmjerene u porodici prikladan odnos do uposlenika. Zbog toga firmi nije bilo teško donijeti 14 mjera koje su imale dodatan doprinos ka kvalitetnijem i učinkovitijem provođenju porodičnog i poslovnog vremena. Usvojene mjere odnosile su se na komunikaciju sa uposlenicima, obrazovanje rukovodećih za usklađivanjem poslovnog i privatnog života, novogodišnji pokloni za djecu uposlenika, aktivnosti izvan radnog vremena, čija svrha je druženje uposlenika i članova porodice, planinarenje, sportske aktivnosti, briga za zdravlje uposlenika i dr.

Polni certifikat Družini prijazno podjetje
Dana. 5.11.2015. godine dobili smo rješenje da smo uspješno okončali trogodišnji period osnovog certifikata i prešli na puni certifikat Porodično prikladna firma. U periodu od tri godine osnovnog certifikata sproveli smo svih 14 mjera, koje smo usvojili na početku procesa, a potom smo uveli i implementirali još dodatne tri mjere. Sa dodjeljivanjem punog certifikata Porodično prikladna firma Mikrografija dokazuje da je moguće uspješno usklađivati porodični i poslovni život i da čvrsto vjeruje da takav pristup dugoročno pozitivno utiče na poslovne i privatne uspjehe.