mScan - Softver za skeniranje i obuhvatanje podataka


Nova 2.0 verzija mScan rješenja savremene tehnologije i postupak skeniranja dokumenata podiže na novi nivo. Nudi novi i jednostavniji način skeniranja dokumenata, slika i fotografija. Odvažite se započeti digitalizaciju vaše dokumentacije, jer to nikada nije bilo jednostavnije i lakše. Osim unaprijeđenog grafičkog interfejsa, nudi i mnoštvo poboljšanja koja imaju za cilj podizanje kvaliteta rada i efikasnosti. Uz nove funkcionalnosti, mScan je daleko pogodnije profesionalno rješenje za optimizaciju vašeg bespapirnog poslovanja.

 

 

***

mScan softver vam omogućava obuhvatanje dokumenata iz različitih izvora. Može pružiti i automatsku indeksaciju skeniranih dokumenata, na način da se polja za indeksaciju automatski popunjavaju, kao i automatski klasificirati dokumente. Ujedno je omogućeno i automatsko razdvajanje dokumenata tokom skeniranja, pomoću bar kodova, patch kodova ili broja stranica. Rješenje ima visoke performanse u čitanju bar kodova, neovisno od toga gdje su pozicionirani na dokumentu te da li su prekrveni pečatom, slovima ili potpisom.

mScan vam pruža mogućnost izvoza kolekcije dokumenata u pozadinu. Ovakva funkcionalnost omogućava glatko skeniranje, tokom izvoza već obrađenih kolekcija dokumenata u pozadinu. Ova funkcionalnost je veoma korisna, u slučaju velikog broja dokumenata. mScan dozvoljava izvoz u TIFF, JPEG, PDF i PDF/a format, koji su pogodni za dugoročnu pohranu dokumenata u elektronskoj formi. Sadržaj dokumenta skeniranog pomoću mScan softvera, automatski se prepoznaje preko OCR i ICR tehnologije.

Prazne stranice moguće je automatski ukloniti po završetku skeniranja. Skenovi dokumenata se mogu dodatno editovati na način da se izrežu, zarotiraju ili izdvoje tako da je dokument u elektronskom obliku potpuno iskoristiv za daljnju upotrebu, nakon izvoza dokumenta. U slučaju loše skeniranih dokumenata, moguće je ponovno skenirati i zamijeniti skenove lošeg kvaliteta.

Integracija sa drugim sistemima, poput certificiranog  mDocs sistema te rješenja za elektronsku arhivu mSef, omogućava njegovu široku upotrenu. Dokumenti skenirani uz pomoć mScan, odmah mogu biti importovani u DMS, gdje su dostupni autoriziranim korisnicma ili pohranjeni u elektronsku arhivu mSef.

Rješenje mScan 2.0, uz niz funkcionalnih nadogradnji, osvježeno je i novim dizajnom. Okruženje je veoma intuitivno i prilagođeno korisniku. 

 

mScan 2.0

 

 

 

Ključne prednosti mScan rješenja:

  •  Brzo i kvalitetno skeniranje dokumentacije
  •  Napredno automatsko prepoznavanje podataka iz dokumenata
  •  Podrška za više jezika
  •  Mogućnost izvoza sadržaja u druge sisteme i aplikacije
  •  Izvoz u pozadinu

Verzija mScan 2.0, uz niz funkcionalnih nadogradnji, osvježena je i novim dizajnom. Okruženje je veoma intuitivno te prije svega prilagođeno korisniku.