Mi smo stručnjaci s pravim rješenjima za vas!

Naši zaposlenici su iskusni stručnjaci u području IT-a, upravljanja, digitalizacije, srešivanja i arhiviranja dokumenata, koji neprestano unapređivaju svoje vještine u kako u zemlji tako i u inozemstvu. Nudimo vam oprimalna rješenja za upravljanje bespapirnim poslovanjem. Nastojimo da realizujemo učinkovitu i djelotvornu implementaciju projekata te postavimo dobre temelje digitalanom poslovanju.

Ako Vam upravljanje dokumentima u poslovnom okruženju izaziva glavobolju, mi ćemo naći rješenje za vas!

Vizija

Vizija kompanije je da postane pouzdan partner našim klijentima i međunarodno priznata kompanija usmjerena na postizanje visoke kvalitete rješenja u području elektronskog poslovanja.

Misija

Misija Mikrografije je uspostavljanje cjelovitog rješenja na polju elektronskog poslovanja. Naša rješenja osiguravaju uređenost i transparentnost poslovnih procesa te pravovremeni i poboljšani pristup dokumentima. U obavljanju svoje misije slijedimo usmjeriti, da međusobno uskladimo i uravnotežimo ciljeve naručioca sa ciljevima kompanije,vlasnika kao i regulatornog okruženja u kojem poslujemo.

Vrijednosti

Za naš rad su nam potrebne vrijednosti, koje pratimo i koje opisuju standare našeg rada.

Kada radimo sa zaposlenima i klijentima, trudimo se uspostaviti međusobno povjerenje i djelovati prema principu uzajamnog poštovanja i efikasnosti.

Nastojimo ka individualnom i profesionalnom pristupu, slušamo želje svakog  klijenta. Mi smo inovativni, odgovorni i moderan pružalac bezpapirnog rješenja s ciljem drugačijeg rada.

Rješavamo izazove povećanog broja dokumenata

U firmi Mikrografija pomažemo organizacijama svih veličina kod rješavanja izazova povezanih sa upravljanjem poslovnim dokumentima i sadržajima. Naš pristup je cjelovit, naime, mi ne samo da otklanjamo poteškoće već se i pobrinemo da poslovni procesi i rad uposlenika dobiju novu dimenziju. Svjesni smo da svaka firma ima svoj način rada, zbog toga rješenja maksimalno prilagođavamo svakom pojedinačnom poslovnom okruženju.

Mi smo eksperti vrijedni vašeg povjerenja. Već deset godina bavimo se upravljanjem i arhiviranjem dokumenata, u ovom periodu smo kroz izvođenje kompleksnih projekata kako u državi tako u inozemstvu dobili brojne reference i iskustva. Upravljali smo sa više miliona dokumenata različitih oblika, formata i stepena povjerljivosti. Optimizaciju upravljanja dokumentima, uključujući i rješenja za učinkovito arhiviranje gradiva, možemo sprovesti ili kod naručitelja ili preko usluga u Cloud-u.

Uz cjelovita rješenja za upravljanje i arhiviranje dokumenata provodimo i sve popratne usluge (uređivanje arhive, masovno skeniranje dokumentacije različitih vrsta, pripremu Internih pravila, obuhvat odnosno prepoznavanje sadržaja dokumentnog gradiva), ili na lokaciji naručioca ili na nekoj od naše dvije lokacije u Sarajevu i Banjaluci, gdje posjedujemo adekvatno osigurane i opremljene prostore.

Vjeruju nam mnogi. Vjerujte nam i vi.

Kod bespapirnog poslovanja nema prečica. Postoje samo rješenja. Firma Mikrografija se zasniva na profesionalanom pristupu u procesu digitalizacije poslovanja. Partnerima nudimo certifikovanu uslugu obuhvata i e-arhive dokumentacije te ostale popratne usluge. Sa našim rješenjima i uslugama ćete poslovati na učinkovitiji način, preciznije, odnosno jednostavno bolje.

Stručnost i iskustva kao recept za uspjeh

Ključ do uspješne realizacije projekata sa područja digitalizacije poslovanja je aktivno sudjelovanja stručnjaka firme Mikrografija i naručitelja, i to prije samog početka projekta i postavljanja jasnih ciljeva. Upravljanje dokumentima u poslovnom okruženju zahtjeva jasno razumijevanje organizacijske strategije, toka dokumenata, sudionike, procese, zahtjeve u odnosu na tehnologiju i optimalan pristup implementaciji. Ovdje svakako naše znanje i bogata iskustva dolaze do izražaja. Poslovne dokumente i njihovo upravljanje treba povjerovati stručnjacima.

Dokaziv kvalitet

U firmi Mikrografija težimo ka stalnom poboljšanju kvaliteta naših usluga i proizvoda, veliku pažnju pridajemo zaštiti podataka.

Poslovanje u skladu sa zakonskim regulativama

Dokumentacija predstavlja krv poslovnog organizma. Sa certificiranim rješenjima i uslugama naručitelj osigurava višu pravnu valjanost elektronskog gradiva, konvertovanog iz papirnog oblika. U praksi to znači da naručitelj sa pripremom kraćeg dokumenta Interna pravila i najmom certificiranih usluga stoji na sigurnoj strani zakona. Sa najmom certificirane popratne usluge sigurnog arhiviranja firma se približava mogućnosti uništenja fizične dokumentacije isteklih rokova(odmah nakon konvertovanja).

U Mikrografiji:

 • usluge vršimo sa akreditovanom mašinskom i programskom opremom
 • imamo potvrđena Interna pravila
 • vršimo akreditovanu uslugu e-arhiviranja pod robnom markom mSef
 • vršimo akreditovane popratne usluge, kao što su:
  • sređivanje dokumentarne građe
  • obuhvat dokumentovanog gradiva u digitalnom obliku,
  • obuhvat dokumentovanog gradiva u fizičkom obliku,
  • konvertovanje dokumentovanog gradiva iz fizičkog oblika u digitalni oblik,
  • konvertovanje dokumentovanog gradiva iz digitalnog oblika u oblik za dugoročno arhiviranje
  • dugoročna pohrana fizičke dokumentacije
  • uništenje dokumentacije isteklih rokova čuvanja.