Programska i hardverska oprema za bespapirno poslovanje

Naša ponuda uključuje proizvode vodećih svjetskih proizvođača na području usluga i rješenja za upravljanje dokumentima i korisniku pruža sveobuhvatno i ciljano rješenje. Također nudimo i vlastiti proizvod Scan koji smo razvili u Mikrografiji, a koji je za potrebe skeniranja i obuhvatanja raznih dokumenata. Saznajte više o prednostima i karakteristikama softvera mScan pogledajte na našoj web stranici.

Nudimo Vam programsku opremu:

 • EASYWARE – certificirano rješenje za arhiviranje i upravljanje dokumentima u elektronskom obliku
 • KOFAX – rješenja za brz i precizan obuhvat manjeg dijela dokumenata (OCR)
 • TIS – prilagodljiv, učinkovit i inteligentan alat za prepoznavanje i obuhvat masovnih podataka (OCR)
 • FOXIT– oprema za kompresiju u boji elektronskih dokumenata
 • ABBYY – programska oprema za optičko prepoznavanje znakova

Skeneri vrhunskih proizvođača:

 • Kodak
 • Fujitsu
 • Canon
 • Avision
 • Microtek
 • Zeutschel
 • Colortrac
 • Vidar

Sistemi za zapisivanje medija i mediji:

 • Mediji: CD, DVD ili Blu-ray
 • Zapisivač: Rimage

Potpisne tablice StepOver (bogat izbor tablica za elektronski obuhvat potpisa).

Arhivske medije i arhivske kutije različnih dimenzija, primjerene za prenos gradiva kao i za arhiviranje.

EASY Software

Organizacije svih veličina svakodnevno se susreću sa sve više podataka i dokumenata, koji za savladavanje zahtijevaju vrijeme i novac. Mirkografija je već od 1992 godine partner vodećeg ponuđača dokumentnih sistema EASY Software, a navedena rješenja smo implementirali u brojne domače i strane firme.

Kroz sve ove godine software EASY je postao vodeća firma za elektronsku pohranu i upravljanje dokumentima i njihovim sadržajima. Uz uspješnu liniju EASY rješenja kompanija iz Njemačke zauzima vodeću poziciju na tržištu pružatelja DMS rješenja, njihovi proizvodi se koriste u više od 12.000 kompanija širom Europe.

EASY rješenja omogućuje obuhvatanje svih vrsta i oblika dokumenata, struktura i procesa koji uređuju dokumente, koja su odgovorna za reviziju za sigurnu i trajnu pohranu i kako bi se osiguralo da je sadržaj dokumenata i informacija dostupne uvijek i svugdje.

Produkti EASY djeluju u svim savremenim operacionim sistemima i radnim okruženjima. Podatke možemo unositi putem svih aplikacija u firmi, za što se pobrine dokumentni i arhivski server EASY (dostupan u tri varijante: EASY Enterprise.i, EASY Enterprise.x ili EASY Experience). Rješenja iz porodice Enterprise firmama nude brojne mogućnosti rješevanja različitih poslovnih zadataka. Rješenja EASY Enterprise urađena su modularno, zbog toga se jednostavno prilagođavaju postojećem informacionom okruženju (sistemima i aplikacijama) firme.

EASY ENTERPRISE.x Server radi na Windows, Linux, Apple Macintosh, kao i u raznim UNIX okruženjima. Poslužitelj se može nadograditi ili širiti. Pohranjenim dokumentima i podacima se može pristupiti iz različitih sistema, a također putem Interneta.

ABBYY

Firma ABBYY jedna je od vodećih programera tehnologija za prepoznavanje i digitalizaciju dokumenata i podataka u njima. ABBYY je ujedno i najnapredniji ponuđač rješenja za prepoznavanje i obradu slova u najrazličitijim svjetskim jezicima. Naime, njegove lingvističke tehnologije u nekoliko sekundi pregledaju i obrade štampane i pisane dokumente i iste digitalizira.

Proizvodi ABBYY firmama pomažu savladati kontinuiran rast količine informacija, naime, uposlenicima pružaju alat sa kojim brzo i jednostavno pročitaju podatke iz papirnog oblika, fotografije ili druge vrste dokumenata, a potom još pružaju automatski obuhvat dokumenata i obradu i arhiviranja podataka u njima. Ponuda proizvoda ABBYY sadrži:

ABBYY FineReader

FineReader pretvara skenirane dokumente, digitalne slike i slike PDF u korisne formate, kao što su Microsoft Word, Excel ili pretraživanje u ​​PDF, omogućujući vam citirati sadržaj rada ili korištenje svih sadržaja za daljnje korištenje.

ABBYY Recognition Server

ABBYY Recognition Server automatski pretvara papir, slike i elektronska dokumenata i sprema ih kao arhivske datoteke, kao što su PDF ili PDF / A. Velika pomoć za organizacije svih veličina kako bi optimizirali poslovne procese.

ABBYY FlexiCapture in FlexiCapture for Invoices

ABBYY FlexiCapture je moćan alat za snimanje i obradu dokumenata. On je dizajniran za pretvaranje sadašnje dokumentacije u bilo koje strukturirane i složene podatke za poslovanje. Njegova nagrađivana tehnologija, automatsko razvrstavanje dokumenata, i još mnogo toga pomaže kompanijama i organizacijama u racionalizaciji poslovnih procesa, povećanja učinkovitosti i smanjenja troškova.

ABBYY FlexiCapture za račune je rješenje za upravljanje računima. To omogućuje organizacijama da povećaju produktivnost i smanjuju troškove obrade na određeni račun. Rješenje donosi sve osnove za postavljanje brzog, učinkovitog i transparentnog postupka za obradu faktura.

ABBYY PDF Transformer

PDF Transformer + nudi sve što vam je potrebno za vaš svakodnevni rad s PDF datotekama. Bez obzira da li želite izmijeniti ili dodati komentar sa lozinkom imate zaštićen dokument, PDF možete podijeliti sa kolegama, stvoriti, ili jednostavno čitati PDF, PDF Transformer + ti sve to radi sa lakoćom. Ovaj svestrani PDF softver se odvoji od intuitivnog interfejsa i alata za rad sa ABBYY optičkim prepoznavanjem (OCR) tehnologija, koja osigurava da nema problema u radu sa bilo kojim tipom PDF datoteka.

TIS

Suštinski pravilno, mudro i precizno strukturiranje informacija je od ključne važnosti za poslovanje svake organizacije. Bitni podaci se danas nalaze na dokumentima različitih tipova i vrsta. Proces obuhvatanja, sortiranja i dostave tih podataka je dugotrajan posao, koji oduzima vrijeme, a ujedno je i skup posao i sklon je greškama. Produktivnost i učinkovitost organizacije možemo povećati sa poboljšanim obuhvatanjem poslovno kritičnih informacija i sa unošenjem savremenih rješenja digitalizacije sadržaja.

eFlow je napredna platforma koja je u potpunosti razvijena od strane Top Image sistema (TIS) na temelju 20 godina iskustva. Razne međunarodne kompanije koriste prednosti koje nudi ovo rješenje – prikupljanje informacija iz različitih tipova ulaznih dokumenata i njihovih daljnjih korištenja.

eFlow je modularno rješenje koje se temelji na jednoj platformi. Svaki modul je prilagođen za rješavanje specifičnih poslovnih područja. Kompanije se mogu koncentrirati na svojim problemima, a zatim proširiti rješenje u skladu sa njihovim potrebama. eFlow je potpuno prilagodljivo rješenje koje će rasti u skladu sa Vašim poslovanjem.

Cjelovito rješenje TIS eFlow sadrži:

 • Obuhvat i obradu svih vrsta dokumenata: papir, faks, slike, datoteke, e-mail (omogućeno čak na 170 jezika)
 • Obuhvat i obradu svih vrsta oblika dokumenata: strukturirane, djelimično strukturirane i nestrukturirane
 • Cjelovito optičko prepoznavanje znakova (OCR i ICR) za bolju preciznost podataka
 • Napredno prepoznavanje sa korištenjem funkcije glasanja između drajvera za prepoznavanje
 • Ugrađen vrhunski mehanizam za bolje rezultate prepoznavanje – aplikacija je samoučiva
 • Potpora dokumentima u boji smanjuje greške i povećava brzinu obrade
 • Najbrži i najprecizniji algoritam pretrage na bazi podataka još unapređuje prepoznavanje informacija
 • Potpora radnim tokovima brine za usmjerenje i dodjelu ključnih poslovnih informacija do adekvatnog odgovornog lica ili odjela
 • Automatizirano razvrstavanje pošte/dokumenata u odnosu na primaoca/e
 • Utikači za integraciju u poslovna programska rješenja društva SAP i ostalih proizvođača
 • Jedinstveno kormilo za nadzor djelovanja

eFlow tehnologija

eFlow Smart

 • snima, prepoznaje, razumije i inteligentno klasificira sve nestrukturirane dokumente i bilo koji izvor koji ulazi u kompaniju

eFlow Freedom

 • ušravlja sa polu-strukturiranim dokumentima, kao što dostavnice, fakture i narudžbenice

eFlow integra

 • kontroliranje sudionica iz različitih izvora, kao što su aplikacije, istraživački programi, …
 • upravljanje faksova, slikovne datoteke i microficheva.
 • pojednostavljuje i ubrzava prikupljanje podataka iz strukturiranih oblika.

eFLOW Rješenje

eFLOW Invoice – automatski procesira račune dobavljača i šalje ih na SAP, Oracle ili na druge vodeće ERP sisteme

 • eFlow Invoice Reader uključuje fakture, ekstraktira sadržaj i certificira ERP podatke
 • eFlow Račun za SAP neprimjetno radi integraciju u postojeći SAP sistem i ubrzava tok rada i poslovne obaveze
 • eFLOW Invoice for WEB eFLOW tehnologije za račune mogu također da rade izvan ERP sistema za sve kmpanije koje ne žele koristiti tok rada u njemu

eFLOW Purchase Order – automatski obrađuje ulazne narudžbe u bilo kojem obliku

 • eFLOW Purchase Order Reader automatski bilježi i izvlači sadržaj iz primljenih narudžbi i potvrđuje ih od strane ERP sistema
 • eFLOW Purchase Order for SAP bilježi prodaju i informacije o narudžbi i automatski provjerava prema podacima u SAP-u
 • eFLOW Purchase Order for Web eFLOW tehnologija za web naručivanja također može raditi izvan ERP sistema

eFlow pruža visoku razinu preciznosti i fleksibilnosti za širok spektar poslovnih procesa u organizaciji. Fokus je na sljedećim ključnim područjima:

 • Digitalni Mailroom: u prethodnim godinama TIS je dobio jedinstvenu ekspertizu i uspješnu realizaciju velikog obima i vrlo kompleksne projekte digitalnih centara širom svijeta.
 • Purchase-to-payment (P2P) – sa eFlow računovodstveno i kupovno odeljenje imaju koristi od potpuno pojednostavljenih procesa – od narudžbe do plaćanja. Automatizacija osigurava najveću tačnost informacija i sredstva za smanjenje ručnog unosa podataka i poboljšava produktivnost osoblja.
 • Prodaja i nabava: eFlow pruža odjelu prodaje potpunu kontrolu u obradi naloga i pruža više vremena za generiranje prihoda i poboljšanje zadovoljstva kupaca.

Potpisne tablice

Poslovni dokumenti često zahtjevaju i potpis odgovornog lica. Kako potpisivanje dokumenata ne bi postalo usko grlo bespapirnog poslovanja, preporučujemo elektronsko potpisivanje dokumenata. Sa potpisnim tablicama možete uvesti bespapirno poslovanje u vašoj organizaciji već na samom početku životnog vijeka dokumenata. Ujedno su veoma praktična rješenja na radnim mjestima, gdje je potpis uposlenika ili stranke dio poslovnog procesa, obzirom na činjenicu da potpisna tablica u velikoj mjeri pojednostavi potvrdu dokumenata.

Potpisne tablice, naime omogućavaju elektronski obuhvat potpisa bez korištenja digitalne potvrde ili dodatne programske ili hardverske opreme. Sam potpis se za korisnika ne mijenja, korisničko iskustvo je slično – razlika je samo u tome, da se potpis obuhvati preko tablice i doda na elektronski dokument.

U saradnji sa firmom StepOver nudimo rješenja za potpisivanje elektronskih dokumenata pomoću potpisnih tablica NaturaSign Pad Colour – navedeni su jedni od najtanjih i zbog toga i najelegantnijim potpisnim tablicama na tržištu.

Glavne karakteristike potpisne tablice NaturaSign Pad Colour:

 • Veliki ekran u boji omogućava dovoljno prostora za uznos dužeg teksta (npr. Potpisa) i/ili dodatnih poruka
 • Okretanje potpisnog tableta nije potrebno, omogućeno je okretanje potpisnog polja ili prikazane slike.
 • Potpisivanje je omogućeno direktno na elektronski dokument
 • Ekran ima rezoluciju 840 x 640 piksela

Foxit

Foxit je lider među proizvođačima i tehnologijama za kompresiju dokumenata u boji, podataka ili digitaliziranih (skeniranih) dokumenata (prema standardu JPEG2000). Mikrografija, kako u Sloveniji tako i na tržištu država u Adriatik regiji, već od 2005. godine zastupa firmu LuraTech kao ovlašteni zastupnik. Napredna programska opreme zipuje (kompresuje) skenirane dokumente bez obzira da li sadrže crno-bijele, sivkaste tonove ili u boji. U pitanju je vodeća implementacija ISO standarda JPEG2000/Part6, koji prepoznaje sadržaje i isti zapiše u datoteku JPM.

Rezultat postupka, kojim odvojimo tekstualni dio od slikovnog dijela dokumenta i svakog od njih kompresujemo, ekstremno su male datoteke, koje održe odličan kvalitet teksta i slikovnih dijelova. Rješenje je revolucionarno, naime u današnjem vremenu kada smo pretrpani različitim dokumentima, nudi nam se veliki razmjer kompresija, i to 1 : 147, 1 : 180, 1 : 200, 1 : 298 i čak 1 : 420! na taj način obrađeni dokumenti spašeni su u zapisu PDF, zbog toga iste možemo jednostavnim putem pregledati i tražiti po sadržaju.

Aplikacija LuraDocument PDF Compressor (u Microsoft Windows operativni sistem) omogućava automatsko (u pretraživaču) ili ručno konvertovanje (u desktop varijanti) skeniranih dokumenata u zipovane dokumente PDF. Aplikacija omogućava ulazne zapise dokumenata, kao što su TIFF, JPEG, BMP i PNM, a ujedno je i veoma primjerena za pregled dokumenata i objavljivanje putem interneta ili intraneta.

Kofax

Društvo Kofax, koji je dio korporacije Lexmark, nudi razna rješenja za automatizaciju i optimizaciju poslovnih procesa. Isti djeluju u okviru postojećih poslovnih aplikacija i alata, te uposlenim pojednostavi obuhvat i izmjenu dokumenata i informacija.

Rješenja, proizvodi i tehnologija Kofax poboljšava brzinu, preciznost i učinkovitost poslovnih procesa. Automatska izmjena informacija sa bilo kime, bilo gdje i u bilo kojem zapisu (datoteci) značajno smanjuje troškove provođenja poslovnih procesa i transakcije, te posljedično i poslovanje.

Kofax rješenja poboljšavaju saradnju, osiguravaju veću transparentnost i kontrolu nad procesom i smanjuju troškove za bolju uslugu i konkurentnu prednost.

Znaći, također rješenja koja će promijeniti poslovni svakodnevni život.

Kofax rješenja

Kofax Express

Kofax Express vam nudi:

 • Proširivost – Kofax Express podržava mogućnost dodavanja dodatnih stanica za indeksiranje, prepoznavanje i izvoz .
 • intuitivno i user-friendly interfejs.
 • Visoka kvaliteta slike.
 • Integrirajte sa SharePoint i drugim sistemima.
 • Prepoznavanje bar kodova.
 • Fleksibilno odvajanje dokumenata.
 • Pretraživanje unutar PDF-a.

Kofax VRS Elite

Kofax VRS Elite poboljšava produktivnost skeniranja na način koji smanjuje vrijeme potrebno za ručno pripremanje dokumenata i automatski povećava kvalitetu skeniranih dokumenata. Visoka kvaliteta skenova su od ključne važnosti, jer oni mogu značajno uticati na uspjeh pri ekstrakciji podataka iz dokumenata.

Kofax VRS Elite Vam nudi:

 • Smanjenje vremena potrebnog za pripremu dokumenata.
 • Skeniranje u boji ili crno-bijeli način rada.
 • Veća tačnost i brzina.
 • Kompletni skenovi, sa svake kolekcije.
 • Poboljšano prepoznavanje.

Kofax Capture

Kofax Capture automatizira i ubrzava poslovne procese za obuhvatanje svih vste papira i elektronskih dokumenata, kao i obrasce koje treba obraditi u tačne i konkretne informacije. Samo oni su tada proslijeđeni u poslovne aplikacije, procesae i rad.

Kofax Capture omogućuje vam:

 • Brzo snimanje podataka, dok je osigurana konzistentnost indeksiranja.
 • Jedno rješenje za prikupljanje podataka.
 • Napredna tehnologija prepoznavanja.
 • Snimanje iz različitih izvora i lokacija.
 • Integrircija sa bilo kojim sistemom.

Skeneri

Mikrografija je ovlašteni partner brojnih proizvođača čitača odnosno skenera. Pored velikog izbora profesionalnih optičkih čitača strankama nudimo i cjelovitu uslugu – za iste brinemo od dana kupovine, vršimo redovna i vanredna održavanja skenera, u slučaju poteškoća pobrinemo se za što brže otklanjanje istih. Naime, mi smo ovlašteni distributer za skenere Fujitsu (a ovlašteni serviseri smo za Fujitsu i Kodak skenere).

U širokoj ponudi brojnih skenera sigurno ćete naći prikladan skener i za Vas.

Nudimo Vam ravne skenere, koji mogu biti trenutni ili protočni. Protočni skener je vaš idealan partner u kancelariji, jer omogućava da skenirate dokumente koji ulaze u vaše preduzeće i ima brzu distribuciju. Ovaj tip skenera može da skenira više stranica istovremeno, zahvaljujući automatskom uvlakaču papira (ADF – automatsko povlačenje dokumenata), što vam omogućava da skenirate velike količine bez potrebe za miješanjem vaših zaposlenih.

Na poslu Vam je od velike pomoći ravni skener jer je idealan za skeniranje debelih knjiga.

Zbog svega toga, vi se suočavate sa velikim količinama dokumenata koje imamo na raspolaganju sa produkcijskim skenerima. Sa tim skenerima možete snimiti više od 10.000 dokumenata dnevno, jer određeni skeneri modu dostići brzinu i do 250 stranica u minuti.

Skeneri koji su optimizirani za rad sa poslovnim dokumentima:

 • Kodak
 • Fujitsu
 • Canon
 • Bell&Howell
 • Microtek
 • Datamax

Skeneri koji su optimizirani za rad s tehničkom dokumentacijom:

 • Colortrac
 • Vidar

Za skeniranje knjiga, nudimo “book” skenere:

 • Zeutschel

Za sve skenera u možemo dostaviti rezervne dijelove i potrošne materijale (ili unutar garantnog roka ili u vezi sa potrebama opreme).

Rimage

Mnoge firme se odluče za spašavanje dokumenata i datotetka na optičke medije. Pri tome donose odluku za profesionalna rješenja, na primjer integrisane zapisivače i printere proizvođača Rimage. Navedena firma je lider u proizvodnji rješenja za zapisivanje sadržaja na optičke medije, nudi i različite zapisivače, kao npr. CD, DVD te Blu-ray. Njihova rješenja, koja se jednostavno integrišu u radne tokove i procese firmi, koristi više od 20.000 organizacija širom svijeta.

Više detalja o printerima optičkih medija Rimage možete nači na web stranici skeneri.ba.

Arhivske kutije

Arhivsku građu potrebno je adekvatno zbrinuti – ne samo sa zapisom na adekvatne medije za dugoročno arhiviranje, već i za fizičke nosače i gradivo. U firmi Mikrografija strankama nudimo izuzetno održive arhivske kutije, izrađene iz kvalitetne ljepenke.

Arhivske kutije možemo koristiti za svakodnevni transport ili arhivu papira, kutija, planova, registratora i medija za duži vremenski period. Primjerene su i za arhiviranje gradiva i sadržaja, koje želimo imati pri ruci u prikladnoj ambalaži.

Prednost arhivskih kutija:

 • Izuzetna čvrstoća.
 • Pogodan sistema zatvaranja i otvaranja.
 • Jednostavno sastavljanje.
 • PVC džepovi za dokumente (postoje i kutije bez džepova)
 • Neutralne boje
 • Nosivost (puna kutija podnosi težinu do pet punih registratora)
 • Dimenzije kutije srednje veličine 380 x 335 x 290 mm (širina, dubina, visina)
 • Dimenzije kutije veće veličine: 450 x 380 x 280 mm širina, dubina, visina)