Mikrografija je jedna od vodećih kompanija u oblasti sređivanja, digitalizacije i upravljanja dokumentacijom i arhivskom građom. Kompanija potiče iz Slovenije. Na nivou grupe posluje više od 30. godina, dok smo na tržištu Bosne i Hercegovine u 2020. godini proslavili 12 godina uspješnog rada.

Godina 2020 je bila za Mikrografiju BiH najuspješnija do sada. U 2020 investirali smo u nove prostorije na lokacijama u Sarajevu i Banja Luki, tako da u depoima za pohranu fizičke građe na dvije lokacije, na kojima imamo arhivske kapacitete za više od 45.000 metara dokumentarne građe.

Mikrografija BiH posjeduje ekipu stručnjaka i 35 profesionalnih sken mašina za obuhvat velikih volumena, zajedno sa obučenim osobljem koje opslužuje mašine,  te smo u punom kapacitetu u stanju skenirati I indeksirati blizu 2.000.000 skenova mjesečno.

Na području digitalizacije imamo blisku saradnju sa Arhivom FBiH, Arhivom Republike Srpske I Arhivom BiH, tako da ispunjavamo sve zahtjeve nadležnih organa u BIH.

U 2020 napravili smo i napredak kod pružanja usluga na području elektronskog poslovanja, formirali smo IT ekipu u BiH, na nivou grupe razvili smo nova rješenja na području digitalizacije, digitalnog arhiviranja i naročito digitalnih potpisa, što će našim klijentima omogućiti nesmetano poslovanje u dobi virusa, kad još neko vrijeme nećemo biti u mogućosti fizičkih kontakta.

Na osnovu naših rješenja i referencija dobili smo nekoliko novih klijenata u BiH, a sigurni smo, da će godina 2021 biti još uspješnija.